Etusivu > Ajankohtaista > Tuoteuutuudet

Ekoteamilta uusia pellettipolttimia

Viimeksi päivitetty (14.09.2011 17:33) 01.09.2011 15:10

Eurassa ja Turussa toimiva Ekoteam/Oy Manaction Ab tuo syyskuussa markkinoille uudistetun version jo laajasti tutuksi tulleesta Nova pellettipolttimesta. Nova pellettipoltin on saanut kiitosta varmasta toiminnasta myös suurimmassa osassa ylipaineisia öljykattiloita. Polttimen ainutlaatuiselle puhallustekniikalle on haettu patenttia.

Uusia polttimia saa 20 kW, 30 kW ja 50 kW teholuokissa. Pienintä teholuokkaa on saatavilla sekä palopään kolapuhdistuksella että paineilmapuhdistuksella, suuremmissa paineilmanuohous on vakiona.

Jorma Linden Ekoteamista kertoo uusien polttimien sytyttävän nopeasti, jopa alle 2 minuutissa, ja silti sytytyksen aikainen tehonkulutus on ainoastaan 450 W. Käyntiaikainen energiankulutus on parin energiansäästölampun luokkaa.

Laitteen logiikkaohjauskeskus on helppo käyttää ja sijoitetaan kattilan kylkeen tai lämmityskeskuksen seinälle. Ohjaus mahdollistaa jopa 40 asteen kattilaveden hystereesin ja sitä kautta tehokkaat palamisjaksot. Lisämahdollisuutena on gsm-hälytys.

Miellyttävää on myös, että Nova-polttimien valmistus tapahtuu jatkossa Suomessa.

Lisätietoja polttimista: sivu 1, sivu 2 (pdf-tiedostot)

 

 

 

 

Uusi tuoteperhe joustavaan pelletti- ja klapilämmitykseen

Viimeksi päivitetty (13.03.2011 11:32) 12.03.2011 20:52

Frisnet on tuonut Jyväskylän Rakentaminen ja Talotekniikka -messuilla Suomen markkinoille uutuusperheen tuotteita, joilla voi joustavasti lämmittää sekä pelleteillä että klapeilla. Itävaltalaisen Lohbergerin valmistamat hella ja takka voidaan yhdistää lisäksi vesikiertoon ja näin ollen toimivat upeasti hybridiratkaisujenkin osana.

Lignoterm Combi Pellets on moderni hella, johon on liitetty automaattinen pellettimoduuli. Klapien palettua loppuun lämmittää järjestelmä ohjauksen mukaisesti pelletillä, jota mahtuu 30 kg hellan säiliöön. Hellassa on myös täysiverinen uuni. Lisävarusteella voidaan lämpöä siirtää 50 % vesikiertojärjestelmään.

Yhdistelmätakka Aqua Insert on kodin kaunis sisustusesine. Tämä pelletti-klapitakka on vakiovarustuksella veteen liitettävä. Takka toimii hyvällä hyötysuhteella ja palaa puhtaasti, siirtäen tarvittaessa jopa 65 % tuotetusta lämmöstä veteen. Näin pystytään tuottamaan riittävästi lämmintä käyttövettä ilman, että huonetila ylikuumenee.

Lisätietoja tuotteista (pdf-tiedosto)

 

 

 

 

Pellettikamiina tarjoaa miellyttävää lämpöä vähällä vaivalla

Viimeksi päivitetty (23.02.2011 12:46) 23.02.2011 12:12

Viimeaikojen sähkökatkokset ovat nostaneet esiin vahvasti sähköön nojaavan lämmityksen haavoittuvuudesta. Klapeilla voidaan toki lämmittää tulisijoja. Vielä vaivattomammin lämpöä saadaan tehokkailla pellettilämmityslaitteilla; niin mökeillä kuin asuintaloissa.

Uusimpia innovaatioita ovat kotimaista suunnittelua ja tuotantoa edustavat Kehävalkea Pellettikamiina ja Kehävalkea Yhdistelmäkamiina. Ne toimivat hormin luonnonvedolla eli eivät tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen.

Kehittäjä kamiinoiden takana on Timo Karjalainen. Karjalaisella on vuosien kokemus erittäin energiatehokkaiden polttolaitteiden valmistamisesta.

Kehäliekki ja pelletti salaisuutena hyvälle palolle

Kehävalkea Pellettikamiinassa on ainutlaatuinen kehämäinen liekki. Osin juuri kehämäisen liekin ansiosta tapahtuu palaminen tutkimusten mukaan erittäin hyvällä hyötysuhteella (87 %) ja erittäin alhaisilla häkäpäästöillä (218 ppm).

 

Kevyt, tehokas ja helppokäyttöinen

Kehävalkea Pellettikamiina painaa ainoastaan 70 kg ja Yhdistelmäkamiina 100 kg. Sen voi sijoittaa ilman suurempia perustuksia ja asentaa olemassa olevaan piippuun. Kamiinan teho perustuu huoneilman liikkumiseen.

Yhdellä kamiinalla voidaan pitää lämpimänä hyvinkin 80 m2 tilaa ja yhdellä noin 6 kg pellettilatauksella lämpöä riittää 6-9 tuntia. Tuhkaa syntyy vähän, koska pelletti palaa niin puhtaasti. Ylipäänsä Kehävalkea kamiinat tarjoavat helpon tavan lämmittää puuenergialla.

Lisätietoja: Käyttöohjeita ja esittelyvideo yms. Kehävalkea kamiinasta löytyy yrityksen kotisivuilta

Kuvat: Kehämäinen liekki pellettikamiinan sisällä sekä Yhdistelmäkamiina punaisissa väreissä. Copyright Fiskarsin Pellettikamiina Oy

 

 

 

Matalaenergiataloihin ja mökeille uusia pellettihybridejä Kardonarilta

Vesikiertoinen pellettitakka ja aurinkokeräin yhdistettynä kunnon vesivaraajaan. Siinä vahvasti ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu pienemmän energiankulutuksen koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin.Tammisaarelainen bioenergiatalo Kardonar tarjoaa nyt pellettilämmityksen ja auringon yhdistelmää 100% uusiutuvalla energialla. Valmiiksi kehitetty paketti sisältää vesikiertoisen Ravelli-pellettitakan, vesivaraajan, ohjausjärjestelmän ja aurinkokeräimen. Takan latausohjelmalla varmistetaan aurinkoenergian maksimaalinen hyödyntäminenen ennen kuin pellettitakka automaattisesti käynnistyy. Pakettiratkaisu estää ongelmia, joita helposti syntyy koottaessa yhteen eri valmistajien laitteita.

Kardonar tarjoaa 9 erilaista pakettiratkaisua. Lisätietoja tuotepaketeista.

Aurinkoenergian ja pelletin yhdistelmät ovat käytössä Suomessa niin mökeillä, omakotitaloissa kuin suuremmissakin kohteissa. Vuoden kiinteistöpalkinnon saanut kerrostalo Keuruulla on näistä yksi. Lisätietoa aurinko-pelletti hybrideistä voi lukea muun muassa Motiva Xpressista.

 

 

Sauna lämpimäksi Biofiren pellettikiukaalla

Kun saunan lämmitys klapeilla alkaa tympiä tai haluaa automaattisesti toimivan biölämmitteisen saunan, kannattaa suunnata Biofire Oyn suuntaan. Biofire on nimittäin kehittänyt termostaattiohjatun pelletillä lämpiävän saunan kiukaan. Kiuas on ollut käytössä yrityksen edustustiloissa ja makoisat löylyt on saatu aikaan, Reijo Santala Biofirestä kertoo.

Kyseessä on vielä prototyyppi, jossa vanhan kiukaan runkoon on kiinnitetty Biofiren poltin ja parikymmentä litraa pellettiä vetävä säiliö. Yhdellä säiliöllisellä saunoo iso porukka koko illan.

Santalan ajatuksissa on varovaisesti käynyt laajempikin tuotanto, mutta protoa pitää ensin ehkä kehitellä lisää. Suomessa on paljon yleisiä saunoja, joissa voitaisiin korvata saunan kiukaan öljypoltin. Näihin kohteisiin sopiva tuote vaatii vielä lisää kehittämistä erityisesti pelletin varaston osalta.