Etusivu > Ajankohtaista > Uutiskirjearkisto > SPE-uutiskirje 2/2011

SPE-uutiskirje 2/2011,  18.3.2011


Leijonapelletti aloittaa kesällä pellettituotannon Tammelassa

Uusi pelletin tuottaja pyrkii aloittamaan tuotannon Tammelassa. Leijonapelletin toimitusjohtaja Markus Kunttu kertoo, että tehdas käynnistyy kesällä. Yritys sai juuri rakennusluvan 375 m2 hallille  Vuosituotantotavoitteeksi on asetettu 3000 tonnia ja tehtaassa valmistetaan sekä puu- että olkipellettiä.

Lähde: Yle Häme, Leijonapelletti

StoraEnson pellettiliiketoiminta kovassa vauhdissa

Vuonna 2009 pellettiliiketoimintansa aloittanut StoraEnso on kasvanut nopeasti merkittävän kokoiseksi pelletin valmistajaksi. Yrityksellä on Ruotsissa kaksi ja Venäjällä kaksi tehdasta.

Kopparforsin 160 000 tonnin tehdas on Ruotsin suurin. Sen kapasiteetti on mahdollista nostaa pienellä investoinnilla 250 000 tonniin.

Viimeisin investointi on aloitettu Viron Imavereen, missä valmistuu 100 000 tonnin pellettitehdas.Vuoden 2011 lopulla tuotantokapasiteetti tulee olemaan jo 300 000 tonnia.

Kaikkiaan StoraEnsolla on 17 omaa sahaa, joista 12 materiaalit ovat vielä käyttämättä pellettiin. Pellettiliiketoiminnan kasvun StoraEnsossa odotetaan jatkuvan. Seuraavaksi tullaan arvioimaan kolmen Suomen yksikön ja kahden Tsekkien yksikön kannattavuus.

Pitkälti polttoaineen markkinat ovat Ruotsissa olevat pienkäyttäjät, myös lähitulevaisuudessa.

Lähde: Bioenergy International 1/2011, Pellettienergiayhdistys

Viipurin pellettitehdas käynnistynyt

Maailman suurin pellettitehdas Viipurissa on käynnistänyt toimintansa suunnitelmien mukaan. Pieniä alkuvaikeuksia on ollut, kuten höyryputken räjähdys. Tehtaan pelletin markkinoivan Ekman Co:n edustajan mukaan vuoden 2011 loppuun mennessä tuotantokapasiteetti on noin 600 000 tonnia.

Lähes kaikki tuotanto on jo myyty ennakolta suurille pelletin voimalaitosostajille ja kysyntää on edelleen.

Lähde: WSED seminaari, Pellettienergiayhdistys

USA:ssa yli miljoonan tonnin pellettitehdasinvestoinnit julkistettu

Yhdysvalloissa on julkistettu useita suuria pellettitehdasinvestointeja. Saksalaisen RWE:n tytäryhtiö RWE Innogy on rakentamassa Georgiaan yhdessä ruotsalaisen BMC:n kanssa 750 000 tonnin pellettitehdasta ja laitoksen pitäisi valmistua 2011 aikana. Tehdas tuottaa pellettiä pääsääntöisesti voimalaitosmarkkinoille.

Enviva puolestaan on ilmoittanut suunnitelmasta rakentaa Pohjois-Carolinaan 330 000 tonnin pellettitehdas. Tehtaan odotetaan synnyttävän 53 uutta työpaikkaa Ahoskien kaupunkiin. Envivalla on aiemmin solmittu toimitussopimus voimalaitosasiakas Electrabelin kanssa.

Lähde: Bioenergy International 1/2011, Bioenergy Insight 1/2011

Uusi tuoteperhe joustavaan pelletti- ja klapilämmitykseen Frisnetiltä

Frisnet on tuonut Jyväskylän Rakentaminen ja Talotekniikka -messuilla Suomen markkinoille uutuusperheen tuotteita, joilla voi joustavasti lämmittää sekä pelleteillä että klapeilla. Itävaltalaisen Lohbergerin valmistamat hella ja takka voidaan yhdistää lisäksi vesikiertoon ja näin ollen toimivat upeasti hybridiratkaisujenkin osana.

Lignoterm Combi Pellets on moderni hella, johon on liitetty automaattinen pellettimoduuli. Klapien palettua loppuun lämmittää järjestelmä ohjauksen mukaisesti pelletillä. Lisävarusteella voidaan lämpöä siirtää 50 % vesikiertojärjestelmään.

Yhdistelmätakka Aqua Insert on vakiovarustuksella veteen liitettävä. Takka toimii hyvällä hyötysuhteella, siirtäen tarvittaessa jopa 65 % tuotetusta lämmöstä veteen.

Lisätietoja tuotteista (pdf-tiedosto)

Lähde: Frisnet Oy

 

Uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden B2B-portaali tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia


Saksan ulkomaankauppakamareiden ylläpitämä kansainvälinen B2B-portaali on suunnattu uusiutuvan energian, ympäristötekniikan ja energiatehokkuuden parissa työskenteleville yrityksille.
B2B Renewable Energies -portaali koostuu monikielisestä tietoportaalista sekä kansainvälisestä markkinapaikasta. Suomenkielinen tietoportaali julkaistiin lokakuussa 2009.
Tietoportaali sisältää muun muassa paikallisia ja kansainvälisiä uutisia, tapahtumia sekä julkaisuja. Kiinnostuksensa mukaan käyttäjä voi hakea tietoja esimerkiksi maan, ajankohdan ja aiheen mukaan. Korvausta vastaan yritys voi myös levittää omia lehdistötiedotteitaan koko maailmanlaajuiseen portaaliverkostoon.
B2B-markkinapaikassa yritykset voivat etsiä yhteistyökumppaneita, tuotteita ja palveluita kaikkialta maailmasta ja esitellä osaamistaan omalla yritysprofiililla. Portaaliin on sen alkutaipaleella rekisteröitynyt maailmanlaajuisesti jo noin 2 400 yritystä.
Tietoportaalin ja markkinapaikan ohessa portaali tarjoaa myös banneritilaa. Mainos voidaan kohdentaa tarkasti tiettyyn maahan ja tietylle alalle, esimerkiksi brasilialaisille biomassateknologian ammattilaisille tai saksalaisille tuulivoimatuottajille.
B2B Renewable Energies -portaali on ainutlaatuinen uusiutuvien energioiden alalla, sillä se tarjoaa tietoa ja kaupankäyntimahdollisuuksia niin bioenergian, tuulivoiman, vesivoiman, aurinkoenergian, geotermisen energian kuin energiatehokkuudenkin parissa toimiville yrityksille maailmanlaajuisesti.
Portaalin tietojen selaaminen on maksutonta. Yritysprofiilien ja mainosbannereiden hinnat ovat kilpailijoihin verrattuna hyvin edulliset.
B2B Renewable Energies -portaali: www.renewablesb2b.com
Lisätietoja osoitteesta info@dfhk.fi Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen sekä puhelimitse 09 6122 1239
 

Web-seminaareilla lisää osaamista pellettijärjestelmien toteuttamiseen

Bio-Expert Oy on ensimmäisten joukossa Suomessa hyödyntänyt nettipohjaista seminaaria tiedonjakoon. Kaksi web-seminaaria uusiutuvaan energiaan siirtymisestä on jo järjestetty. Näihin kahteen joihin osallistui parikymmentä kuulijaa. Seminaareissa on käsitelty laajasti suunniteluperusteita, kustannuksia, varaston mitoitusta, laitteiden sijoittelua sekä paloturvakysymyksiä ja investointiavustuksia.

Seuraava web-seminaari tultaneen järjestämään huhtikuun loppupuolella.

Lähde: Bio-Expert Oy