Etusivu > Pellettilämmittäjäksi > Miksi pellettilämpöä?

Miksi kiinteistön omistajan, kunnan päättäjän, yrityksen, mökkeilijän kannattaa valita pellettilämpö?

 

Tässä hyvät perustelut harkinnan pohjaksi. Voit tutustua myös Biohousing-hankkeen valintasivuun.

Moni muukin on vertaillut - ja päätynyt pellettilämmitykseen.

Valamon luostarissakin lämmitetään pelletillä.

 

Uusiutuva

Puupelletin raaka-aine on puu (sahanpuru, kutterinlastu yms.), joka on uusiutuva luonnonvara. Tällä hetkellä pellettiä valmistetaan lähinnä saha- ja puusepänteollisuuden sivutuotteista, mutta tulevaisuudessa - tarvittaessa - raaka-aineena voidaan käyttää puuta myös muissa muodoissa tai muuta biomassaa, mitä on saatavana.

 

Ilmastoystävällinen

Käyttäessäsi pellettiä sinun lämmityksesi ei jouduta kasvihuoneilmiötä, sillä pelletti on hiilidioksidipäästöjen osalta neutraali polttoaine. Lue lisää muun muassa hiilidioksitaseista ympäristösivuilta

Puhdas ja hajuton

Öljyyn ja moniin muihin polttoaineisiin verrattuna pelletti on todella mukava käsiteltävä. Se ei haise eikä juurikaan pölyä. Tutustu myös pelletin oikeaan varastointiin.

Edullinen ja hintavakaa

Pelletillä lämmitettäessä energian hinta pysyy kurissa. Pelletin hintavertailun voit tehdä laskurillamme. Siinä missä öljyn ja sähkön hinta on hyppelehtinyt maailman poliittisen tilanteen ja luonnonkastrofien tahdissa, pelletin hinta on pysynyt huomattavasti vakaampana.

 

Helppokäyttöinen

Pellettiä on kätevä käyttää. Pellettilämmityksen hoitotoimenpiteitä tehdään päälämmityskaudella tiheimmillään Mikäli käytät sitä keskuslämmityksesi polttoaineena, voit tilata sitä suoraan kotiisi säiliöautolla kuten öljyä.

 

Hyvin saatavilla

Löydät pellettiä kaikista hyvin varustetuista maatalousliikkeistä ja useista rautakaupoista. Pellettiä saa myös 500 - 1000 kg:n suursäkeissä tai pienemmissä 15 - 20 kg:n säkeissä.

Pellettiä riittää myös tulevaisuudessa, sillä vasta osa saha- ja puusepänteollisuuden tuottamasta raaka-aineesta hyödynnetään. Tarvittaessa pellettin valmistukseen voidaan käyttää myös kokopuuta, josta valmistetaan pelletin raaka-aine.

 

Tehokasta – vie vähän tilaa

Yhteen kuutioon pellettiä käytetään 7 - 10 kuutiota puruainesta. Pelletti on lämpöarvoltaan tehokas ja vie varastotilaa vain neljänneksen siitä, mitä tarvitaan esim. vastaavan lämmön tarjoavalle hakevarastolle. Voit laskea laskurillamme varaston vaatiman tilan

 

Kotimainen

Suomessa myytävästä pelletistä lähes kaikki tuotetaan täällä. Pellettiä tuotetaan vielä jonkin verran yli oman tarpeen. Kotimaisen pelletin kysynnän kasvu tukee paitsi pellettialan suomalaisia yrityksiä myös suomalaista puusepänteollisuutta ja sahoja, koska näin ne saavat hyötykäyttöön sivutuotteensa.

Kotimaisen polttoaineen käyttö on järkevää myös ympäristösyistä (vrt. esim. pitkien öljykuljetusten tuottamat ympäristöhaitat).