Etusivu > Pellettilämmittäjäksi > Hankinta

Kuinka hankin pellettilämmityksen?

Pellettilämmityksen hankinta alkaa aina suunnittelulla. Uudisrakennusten kyseessä ollessa asia käydään läpi suunnittelijan kanssa ja tehdään tarvittavat varaukset: kattilahuone, pellettivarasto ja piippu.

Suunnitelmaa voi erityisesti saneerauskohteissa kysyä pellettilaitteita valmistavilta yrityksiltä tai paikalliselta LVI-liikkeeltä. Pellettienergiayhdistyksen laskuria voi käyttää määrittämään tarvittavan varaston kokoa.

Uudiskohteissa arkkitehti tai LVI-suunnittelija on keskeinen henkilö varmistamaan, että pellettilämmitykselle varataan sopiva ja riittävä paikka.

 

Neuvoja ja tarjouspyyntö kätevästi Palvelevasta Pellettipuhelimesta

Hyvän suunnittelun jälkeen on aika pyytää tarjouksia. Tarjouksen voi pyytää kätevästi usealta yritykseltä keskitetysti Palvelevasta Pellettipuhelimesta 040 511 1001 tai lomakkeella. Puhelinta ylläpitää Bioenergiayhdistys. Neuvomme sekä kuluttajia että arkkitehti- ja LVI-suunnittelijoita.

 

Asennus samassa tai erikseen

Laitteiston asennusta tarjoavat osa laitemyyjät samassa yhteydessä. Ellei laitteiden mukana tarjota asennusta, voi sitä kysyä paikallisilta LVI-liikkeiltä putkiasennuksen osalta ja sähköliikkeiltä sähköasennuksen osalta.

 

Laitteiston valinnassa tarpeet ja tekijät arvioidaan

Tarjouksia kannattaa vertailla hyvin. Oleellista on selvittää itseltään muun muassa seuraavia:

  • minkä toivoo olevan laitteiston huoltamisväli, 2 viikon välein vain 2 kertaa vuodessa
  • laitteiston automaattisuuden taso
  • haluaako lämmityksen välillä klapeilla/haloilla ja voiko liittää aurinkokeräimet ja kuinka ko laitteet sopivat näihin vaihtoehtoihin
  • onko tarjouksen tekijä luotettava toimija, kuinka pitkään on ollut alalla yms.
  • onko laitteistossa hälytysjärjestelmän (GSM-modeemi) liittäminen mahdollista tai jo mukana
  • mistä varaosia ja huoltopalveluita on saatavissa ko laitteelle
  • kuinka helposti laitteiston käyttösäätö tapahtuu
  • muiden ominaisuuksien suhde laitteiston hintaan

 

Kirjallinen sopimus selkeyttää

Laitteista ja asennuksesta kannattaa tehdä kirjallinen sopimus. Erityisen tärkeää se on silloin, jos laitteet myy ja asentaa eri yritys. On kaikkien osapuolten etu, että urakan rajat ovat selvät: putkityön ja sähkötyön urakan raja, hormiliitoksen teko, käyttöönottosäätöjen teko, seinän läpivientien paloeristys, purettujen tavaroiden toimitus kaatopaikalle jne.

Sopimuksessa on myös syytä sopia asennuksen ajankohta ja miten menetellään, jos jotain yllättävää paljastuu esimerkiksi vanhojen putkistojen tai hormin osalta.

Kun kaikki nämä on sovittu voi asiakas tehdä tarvittavat valmistelut ja olla luottavaisin mielin tulevasta uudistuksesta.

 

Valmistalopaketit ja pellettilämmitys

Osa talopakettivalmistajista tarjoaa pellettilämmitystä valmiina sovitettuna mallitaloihin. Kysy ja vaadi valmistajilta pellettilämmitystä talopakettiin. Myös alla mainittua lämmitystilayksikköä voivat talotehtaat käyttää.

Lämmitystilayksikkö tuodaan valmiina paikan päälle

Uudisrakentaja voi hankkia lämmitystilayksikön valmiina pakettina, jolloin lämmitystila tulee helposti valmiiksi. Silloin ei tarvitse miettiä laitteiden asennusta, putkityötä eikä paloturvallisuutta.

Osa valmistaloyrityksistä tarjoaa lämmitystilayksikköä omiin talopaketteihinsa.